عنوان: مهدی منتظر(عج) در نهج‌البلاغه
موضوع: سیره حضرت مهدی(عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 5000
نویسنده: مهدی فقیه ایمانی
ناشر: انتشارات حسینیه عماد زاده
سال چاپ: 1375
نوبت چاپ: دوم

معرفی کتاب:

همان گونه که از عنوان اثر برمی‏آید نویسنده به همراه مجموعه مطالب تلاش می‏کند تا مباحث و مطالب مربوط به امام زمان(ع) را در کتاب شریف نهج‏البلاغه مورد شناسایی قرار دهد. آن‏گاه با شیوه خاصی با ترجمه متن، اصل نکات موجود در هر یک از آنها به صورت مشخص تبیین کرده و در مواردی نیز به منابع دیگری که این تعبیر در آنجا ذکر شده است اشاره می‏کند.
پیش از وارد شدن در مطالب نهج‏البلاغه، چند مطلب اساسی را یادآور می‏شود: نخست درباره لزوم شناخت امام، جایگاه ایشان در معارف اسلامی و بررسی اسناد حدیث من مات و لم یعرف امام زمانه، مات میتة جاهلیة مبحثی را ارائه کند. نتیجه می‏گیرد این حدیث بین شیعه و سنی در حد تواتر و بلکه بالاتر از آن مطرح است. از این رو توجه به اصل امامت یکی از امور لازم برای همه مسلمانان است. آن‏گاه با عنوان مهدویت در اسلام، دیدگاه شیعه را در مورد امام زمان(ع) مورد اشاره قرار می‏دهد. با اشاره به آیه‏ای از قرآن نتیجه می‏گیرد که موضوع مهدویت و تشکیل حکومت عدل جهانی، ریشه قرآنی دارد و تنها یک نظر خاص گروهی نیست. در ادامه با عنوان شناخت کوتاه از حضرت مهدی(ع)، به صورت کوتاه درباره نسب، حسب، ویژگی ها، صفات، وقایع زندگی، نواب، نشانه ها، وقت و مکان ظهور، یاران، روش حکومتی، چگونگی پیروزی بر دشمنان، مدت زمام داری و برکات دوران حکومت آن حضرت مطالبی می‏آورند.
در پایان این بخش، برای پاسخ به شبهه بعضی از افراد که در مورد ولادت آن حضرت دارند مطلبی را ارائه می‏دهد و به همراه آن به اسامی بیش از یکصد نفر از دانشمندان اهل سنت که در نیمه دوم قرن سوم هجری به موضوع ولادت آن حضرت اعتراف کرده‏اند، اشاره می‏کند.
لازم به تذکر است به جز ذکر اسامی این افراد، به آثار و منبع سخن آنها نیز اشاره می‏کند.سپس با اشاره به جایگاه نهج‏‏البلاغه در متون روایی و موضوع امامت و رهبری، این اثر گران بها را مورد بررسی قرار می‏دهد. همچنین فهرستی از مطالب درباره موضوع امامت را که در نهج‏البلاغه آمده ارائه می‏کند.
در پایان با عنوان پیش‌گویی‏های امام امیرالمؤمنین(ع) درباره حضرت مهدی(ع)، به شرح یازده مورد از مطالب و سخنان علی(ع) در زمینه بخش‌های گوناگون معارف امام زمان(ع) ایراد شده است می‏پردازد.
صفحه‌های پایانی کتاب نیز ویژه معرفی منابع کتاب، فهرست مطالب آن و معرفی آثار نویسنده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir